Reading Time
2 minuten

Grit is de nieuwste ontdekking in de zoektocht naar succes op de werkvloer

Tot de top komen vereist grit.

Het is niet makkelijk om geselecteerd te worden tot de oudste en één van de zwaarste militaire opleidingen van de Verenigde Staten - de Militaire Academie West Point. Niet alleen moet je in uitmuntende fysieke conditie zijn, ook met je IQ, je schoolresultaten en vele andere kenmerken moet je bij de top behoren. Het is dan ook geen wonder dat slechts 9% van de mensen die zich aanmelden daadwerkelijk tot dit elite instituut worden toegelaten.

Opvallend genoeg vallen van de toegelaten kadetten nog eens 20% af tijdens de daadwerkelijke opleiding. De zware toelatingseisen alleen blijken dus niet goed genoeg te voorspellen wie de beste kandidaten zijn. Wat ontbreekt er dan in de toelatingseisen? En wat is dan wel een goede voorspeller voor succes? Dit zijn de vragen waar Angela Duckworth, Professor aan de universiteit van Pennsylvania, zich mee bezig heeft gehouden.

Uit onderzoek blijkt dat er gekeken moet worden naar een combinatie van passie en doorzettingsvermogen. Duckworth vat beide begrippen samen tot 'Grit'. Het bepaalt hoe je omgaat met tegenslag en hoe vasthoudend je bent in het najagen van je langetermijndoelen. Iemand met veel grit wisselt niet snel van interesses, kan goed met tegenslagen omgaan en geeft niet snel op.

Doorzettingsvermogen groep werkers.

En het mooie van grit is dat je het lijkt te kunnen ontwikkelen. Waar veel eigenschappen vrij statisch van aard zijn, kan grit worden versterkt. Duckworth is momenteel met een fors aantal onderzoekers bezig in haar Character Lab om te achterhalen hoe een persoon zijn of haar grit kan ontwikkelen.

Maar ook voor selectie doeleinden is grit uiterst interessant. Want met name in omgevingen met een hoge mate van uitdaging en waarbij een lange adem vereist is om te slagen, heeft grit een relatief hoge voorspellende waarde. Vandaar ook dat grit een belangrijk onderdeel is van The Fit™ test die The Selection Lab gebruikt. Benieuwd in hoeverre grit een voorspellende waarde heeft in jouw organisatie? We horen graag van je!

Notities:
  • Bekijk hier ook het TED-filmpje van Angela Duckworth.
  • Grit is op veel verschillende manieren in de pers geweest. Zo schreven o.a. de Volkskrant, The Wall Street Journal, Time en The Economist er over.
  • Dat Grit een goede voorspeller is van succes wordt zelden betwist. Het academische debat richt zich er op of Grit als eigenschap niet te veel overeenkomt met andere eigenschappen die al langer gemeten worden (zoals consciëntieus, één van de Big Five persoonlijkheidsdimensies), wat zou betekenen dat Grit iets meet wat al op een andere manier gemeten wordt.  
Thank you!

We will start building your personalised portal and send your credentials when it's ready!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Start your free trial!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Or request a callback here.