Reading Time
5 minuten

De zoektocht naar het perfecte profiel voor jullie kantoor

Dit artikel is ook in het Engels beschikbaar.

Hoe weet je zeker welke type studenten het beste passen binnen jullie kantoor? Over het algemeen zijn werkgevers op zoek naar een goede 'klik' met de kandidaat. En goede cijfers natuurlijk. En wanneer ze actief zijn geweest buiten hun studie is dat ook een goed teken. Maar zijn dit daadwerkelijk wel de belangrijkste kenmerken voor een effectieve medewerker én een goede fit met jullie kantoor?

Zoektocht naar het perfecte profiel met kompas.

Het gaat nog te vaak mis

Op papier voldeed de kandidaat aan alle eisen. Goede cijfers, een goede stagebeoordeling en ze was naast haar studie bestuursvoorzitter geweest bij een studentenvereniging. Tijdens het gesprek was er een prima klik en ze was enthousiast om aan de slag te gaan. Bij een gerenommeerd kantoor werken was haar grote droom en nu kon ze dat waar gaan maken.

Al snel werd echter duidelijk dat ze niet helemaal op haar plek was. Haar werk was voldoende, maar niet geweldig. En om de een of andere reden paste ze simpelweg niet binnen de bedrijfscultuur. Collega's wilde liever niet met haar werken en er waren aardig wat gesprekken gevoerd om te achterhalen wat er nou mis was en hoe dit eventueel op te lossen was. Drie jaar lang ging er veel energie van zowel het kantoor als van haar verloren om er alsnog het beste uit te halen. Maar tevergeefs. Toen 'the moment of truth' 3 jaar later kwam, waren alle betrokkenen het er over eens dat ze beter ergens anders aan de slag kon gaan. Haar eigenwaarde was dramatisch gedaald en het kantoor was veel geld verloren omdat er veel te weinig billable hours waren gedraaid en alle gevoerde gesprekken kostten veel tijd.

En helaas is zij geen uitzondering. Een significant deel van de starters redt het uiteindelijk niet om volwaardig medewerker te worden. Maar waar ligt dit nou aan? En nog een betere vraag, hoe kun je het voorkomen?


En helaas is zij geen uitzondering.

De vragen waar het allemaal om draait

Bij The Selection Lab houden dit soort vragen ons dag (en soms nacht...) bezig. Wat maakt iemand tot een succesvolle advocaat? Of succesvolle accountant? En waarom doen sommigen het bij het ene kantoor geweldig maar zijn ze slechts middelmatig bij een ander kantoor? Waarom heeft de ene partner wel een klik met de starter en kan de ander hem of haar niet uitstaan?

Om deze vragen te beantwoorden duiken wij diep de data in. We beginnen met het vastleggen van de persoonlijkheden van de zittende medewerkers in het kantoor. Met een uitgebreide psychometrische vragenlijst achterhalen we een grote verscheidenheid aan psychologische kenmerken. Vervolgens horen wij van het kantoor welke starters en medewerkers het uitzonderlijk goed doen. And then the magic happens. Ons zelflerende algoritme achterhaalt wat het verschil is tussen de gemiddelde medewerker en de uitzonderlijk goede medewerker. Zijn uitzonderlijk goede medewerkers socialer of juist minder bezig met hun omgeving? In hoeverre doet intelligentie er toe? Of is 1 van de andere vele persoonskenmerken of ervaringen die we meten juist bepalend voor succes, of een combinatie van persoonskenmerken. Ons algoritme kan feitelijk achterhalen welke persoonskenmerken er echt toe doen binnen jullie kantoor.

Een profiel of juist meerdere profielen

Bepaalde persoonskenmerken vormen tezamen de ideale profielen voor jullie kantoor. Dat kan een heel specifiek profiel zijn, maar veelal zullen het verschillende type profielen zijn met elk andere persoonskenmerken. Wanneer dit profiel helder is, wordt het selecteren van de juiste kandidaten voor een interview niet alleen een stuk objectiever, maar ook een stuk eenvoudiger en sneller. Met de assessment tool van The Selection Lab kun je gemakkelijk kandidaten testen op al de belangrijke eigenschappen. En berekent ons algoritme welke van de kandidaten het meeste lijken op jullie best presterende medewerkers. Hierdoor hoef je veel minder tijd te besteden aan het screenen van en twijfelen over CV's en is er ook minder twijfel als er moet worden besloten of iemand wel of niet moet worden aangenomen. Talenten die voorheen door aannames niet werden uitgenodigd worden niet langer misgelopen en een advocatenkantoor weet precies wie ze binnenhaalt.

The Selection Lab gebruikt grote hoeveelheden data om te achterhalen welke studenten het meeste lijken op jullie best presterende medewerkers.


Door een feedback loop blijft het algoritme leren

Maar daar stopt het niet. Na deze eerste analyse blijven we de medewerkers volgen. Blijven ze het geweldig doen? Of gaat het na verloop van tijd toch minder? Zijn er mensen die het eerst gemiddeld deden, die het later veel beter zijn gaan doen. Menselijk gedrag (en hun prestaties) veranderen over tijd. Door regelmatig te updaten welke medewerkers uitzonderlijk goed zijn, wordt het algoritme slimmer en slimmer. En mochten er in de toekomst nou hele andere persoonskenmerken belangrijker worden, dan weet het algoritme dat op tijd en worden de kandidaten geselecteerd die daarbij passen.

Ben je benieuwd of dit voor jullie kantoor interessant kan zijn? Of wil je gewoon eens met ons praten over dit onderwerp? Stuur een bericht naar info@theselectionlab.com.

Thank you!

We will start building your personalised portal and send your credentials when it's ready!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Start your free trial!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Or request a callback here.