Reading Time
2 Minuten

NautaDutilh meest populaire advocatenkantoor in Nederland

Rechtenstudenten en professionals in het vakgebied zouden het liefst bij advocatenkantoor NautaDutilh werken. Dit geldt voor 38%, zo blijkt uit onderzoek van The Selection Lab. Het bekendste advocatenkantoor is Loyens & Loeff. Allen & Overy wordt gezien als het kantoor met de grootste focus op diversiteit en inclusiviteit.

Het onderzoek werd geïnitieerd en uitgevoerd door The Selection Lab, aanbieder van op AI-gebaseerde assessment software. Met de oriëntatie van rechtenstudenten op stages en een starterspositie bij een van de Nederlandse advocatenkantoren, werden in september 2023 3500 rechtenstudenten en professionals in de advocatuur gevraagd om de top 50 grootste advocatenkantoren in Nederland te rangschikken op populariteit, bekendheid en inclusiviteit en diversiteit.

Het onderzoek toont aan dat de respondenten het liefst stage zouden willen lopen of werken bij NautaDutilh. Maar liefst 38% van hen zette dit advocatenkantoor op nummer één. Loyens & Loeff behaalde een tweede plek met 36%, gevolgd door De Brauw Blackstone Westbroek (34%). Houthoff (31%) valt met een zesde plek net buiten de top 5.

NautaDutilh: "Dit is een prachtige bevestiging van de manier waarop juridisch talent ons kantoor ziet. NautaDutilh is een plek waar collega’s iedere dag opnieuw het beste uit zichzelf én anderen halen – samen maken we die inspirerende werkomgeving”, zegt Sjoerd Meijer, een van de managing partners.

De meest bekende naam in de branche is daarentegen Loyens & Loeff, 94% van de respondenten geeft aan dit kantoor te kennen. Houthoff bemachtigde samen met Stibbe een gedeelde tweede plek met 91%, zij werden gevolgd door Baker McKenzie (86%) en De Brauw Blackstone Westbroek (86%).

Loyens & Loeff: “We zijn erg trots op het feit dat we als kantoor goed bekend zijn bij de volgende generatie professionals. Dit zetten we in om de ambitieuze rechtenstudent en jonge professional te bereiken en dé start van hun carrière te kunnen bieden”.

Ten slotte blijkt dat er geen directe relatie bestaat tussen populariteit en bekendheid en de veronderstelde focus van studenten en professionals op inclusiviteit en diversiteit. De winnaar in deze categorie is met 22% Allen & Overy, die in de eerdere categorieën de top drie niet haalt. Een tweede en derde plek gaat naar De Brauw Blackstone Westbroek (21%) en Stibbe (20%). Loyens & Loeff en NautaDutilh behaalden een vierde en vijfde plek op de ranglijst met beide 18%.

Allen & Overy: “Wij zijn erg blij dat we door deze groep studenten worden gezien als het kantoor dat zich het meeste focust op diversiteit en inclusiviteit. Dit is een belangrijke waarde voor ons omdat we geloven dat een diverse en inclusieve cultuur bijdraagt aan de kwaliteit en innovatie van onze dienstverlening en vooral ook: het plezier en de betrokkenheid van onze mensen”. Zegt Rens Bondrager, Partner Tax en medeverantwoordelijk D&I partner van Allen & Overy Netherlands.

“Waar voorheen menig startende advocaat de welbekende ‘partner track’ volgde, is een verschuiving gaande naar een kortere loopbaan bij een bekend kantoor, gevolgd door een overstap naar de advocatuur binnen het reguliere bedrijfsleven of kleiner kantoor. Logisch dus dat er een grote overlap is tussen de bekendheid van kantoren en de populariteit, een bekend kantoor staat immers goed op een CV”, aldus Joeri Everaers, mede-oprichter van The Selection Lab.

Het onderzoek zal door The Selection Lab vanaf nu ieder jaar worden herhaald.

Thank you!

We will start building your personalised portal and send your credentials when it's ready!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Start your free trial!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Or request a callback here.