Vacature | Business Development Representative

Wij zijn hard bezig om de werving- en selectie industrie op z’n kop te zetten. Ben jij de salesfanaat die bijdraagt aan onze next step?

Wie ben jij?

Ben jij een echt mensenmens? Heb je uitstekende communicative vaardigheden en pak jij gemakkelijk de telefoon op? Ben jij op zoek naar een plek om razendsnel te leren en je carriére een vliegende start te geven?

 

Dan zijn wij wellicht de perfecte match!

Wie zijn wij?

The Selection Lab, gevestigd in Amsterdam, is als goed gefunde HR tech start-up hard bezig om de werving- en selectie industrie op z’n kop te zitten. Dit doen wij door digitale selectie instrumenten en AI te combineren in ons eigen SaaS product. We groeien hard en zijn in het afgelopen halfjaar vertienvoudigd in het aantal klanten.

Middels technologie (objectieve data) te zorgen dat meer mensen hun droombaan vinden, dat is onze missie! Een van onze belangrijkste waarden is “To Look Beyond”: verder kijken dan alleen het CV, uiterlijkheden en “een klik”. Wij staan dan ook voor inclusiviteit op de werkvloer en daarbuiten.

The Selection Lab staat volledig achter het Equality Employment Opportunities (EEO) principe. Dit houdt in dat wij alle kandidaten een gelijke kans geven zonder te beoordelen op ras, huidskleur, religie, nationale afkomst, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, afkomst, fysieke of mentale handicap, of seksuele geaardheid.


Meer weten over The Selection Lab? Neem een kijkje op onze website: www.theselectionlab.com

Wat wij bieden:

 • De beste start van je salescarriére.

 • Per direct een startersfunctie in B2B (SaaS) sales

 • Veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

 • Marktconform salaris met een hoge variabele beloning.

 • Onderdeel uitmaken van een jong en enthousiast team.

 • Werkplek in een gaaf anti-kraakpand in Amsterdam, inclusief pingpong- en tafelvoetbaltafel.

 • Goede koffie en verzorgde lunch.

 • Leuke borrels, bedrijfsfeesten en teamuitjes.

Verantwoordelijkheden

Als Business Development Representative word je verantwoordelijk voor het leggen van het eerste contact. Als 'opener' heb je een cruciale rol in het kwalificeren van leads en het benaderen van accounts binnen onze doelgroep.
 

Je doet dit door gesprekken te voeren via mail, chat, telefoon en/of video met HR professionals, managers en directeur/eigenaren die een uitdaging hebben bij het selecteren van de juiste kandidaten. Jij kunt dat omdat je goed bent in het achterhalen waar ze tegenaan lopen en hoe wij hen daar bij kunnen helpen.

 

Grotendeels krijg je leads die we zelf genereren via marketing, maar ook ga je daarnaast zelf proactief bedenken hoe wij de juiste klanten in ons vizier krijgen. Je doet dit altijd vanuit inhoud. Je bent namelijk een helper/challenger, en geen traditionele ‘push salestijger’. Daardoor boek je resultaat. En dat moet ook, want je hebt een target op het aantal vervolgmeetings voor de Account Executive, een functie waar je naartoe zult groeien.

Tot slot is het je verantwoordelijkheid om altijd open te staan om je te ontwikkelen en te groeien in jouw rol als sales professional. Zie jij het al voor je om van deze startersfunctie je nieuwe uitdaging te maken en deel uit te maken van ons gemotiveerde salesteam? Dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet!

Wat wij zoeken:

 • Iemand met een geweldige persoonlijkheid en uitstekende communicatieve vaardigheden

 • 0 - 2 jaar ervaring in een commerciële functie (kan ook een bijbaan zijn).

 • Ervaring in een callcenter is een grote pre.

 • HBO/WO denkniveau

 • Vloeiend in Nederlands en Engels

 • Growth mindset en een enorme drive

 • Affiniteit met HR, recruitment en/of psychologie is een pre.

What's next?

Heb je interesse om ons team te komen versterken? Of zou je graag meer informatie willen? Stuur dan je CV naar werkenbij@theselectionlab.com.

Als je CV voldoende aansluit plannen we een kort telefoontje in om nader kennis te maken.

Mochten we beide positief zijn na het telefoongesprek ontvang je ons assessment. Zo kun je zien waar wij mee bezig zijn én leren we jou weer een beetje beter kennen.

Als de uitkomsten van het assessment goed aansluiten nodigen we je uit voor een face-to-face gesprek hier op kantoor. Aan de hand van dit gesprek kunnen we dan samen besluiten of je hier aan boord komt.

Wanneer dit zo is, proosten we daarna gezamenlijk op onze nieuwe samenwerking! 

Lijkt dit jou wel wat? Of ben je in ieder geval geïnteresseerd om eens kennis te maken? Stuur dan je CV naar werkenbij@theselectionlab.com.

 

Vragen stellen mag natuurlijk ook altijd!

 

Tot snel!

 

--


Benieuwd naar onze andere openstaande vacatures? Dan kan je terecht op: www.theselectionlab.com/werken-bij