Hulp bij het assessment van The Selection Lab

download.jpg

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hoe kan ik beginnen aan de verschillende onderdelen van het assessment?


Wanneer je bent uitgenodigd om het assessment te maken ontvang je een uitnodigingsmail. In deze mail vind je onder andere een korte toelichting van de verschillende onderdelen. Onderaan de mail vind je drie gele knoppen: Om een van de onderdelen te beginnen druk je op de gele knop van het onderdeel dat je wilt maken. Na het afronden van een onderdeel wordt je NIET automatisch doorgestuurd naar het volgende onderdeel. Om een volgend onderdeel te starten druk je wederom op de knop van het gewenste onderdeel dat je wilt maken. Deze stap geldt ook voor het maken van het derde onderdeel. Let op: niet alle assessments bevatten de cognitieve intelligentietest. In dit geval bestaat het assessment slechts uit TWEE onderdelen. Logischerwijs vind je dan ook maar TWEE gele knoppen.
Help! Ik kan de uitnodigingsmail voor het assessment niet vinden in mijn mailbox.


Het kan soms een aantal minuten duren voordat de uitnodigingsmail in je inbox terecht komt. Als je na een kwartier nog niks kan vinden in je inbox zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen: 1. Spambox
Controleer je spambox goed, het gebeurt nog wel eens dat de uitnodigingsmail bij de spam terecht komt. 2. Zoeken
Je kan ook gebruik maken van de zoekoptie in je mailbox.
Als je bent uitgenodigd door een organisatie kan je zoeken met de zoekter ‘[organisatienaam] heeft jou uitgenodigd

Bijvoorbeeld: Als je je hebt aangemeld voor het assessment via de website van Heel Nederland Werkt kan je zoeken met de zoek
term ‘ Ontvang een gratis persoonlijkheidsrapport’. 3. Opnieuw verzenden
Wanneer je de uitnodigingsmail ook niet kan vinden in de spam of door gebruik te maken van de zoekterm, dan kan je ons hierover een e-mail sturen naar support@theselectionlab.com met een korte uitleg van de situatie. Een van onze collega’s zal dan zo snel mogelijk de uitnodigingsmail opnieuw versturen.
Wanneer krijg ik mijn persoonlijkheidsrapport (de uitslag van het assessment)?


Het persoonlijkheidsrapport ontvang je binnen 10 minuten na het afronden van alle onderdelen in je mailbox. De e-mail met het persoonlijkheidsrapport heeft als onderwerp ‘Je persoonlijkheidsrapport staat voor je klaar’. Let op: wanneer je slechts één of een paar van de onderdelen van het assessment hebt gemaakt ontvang je nog geen uitslag. Zorg er dus voor dat je ook echt alle onderdelen afmaakt!
Hoe wordt het persoonlijkheidsrapport gemaakt? / hoe komen de scores tot stand?


De scores komen tot stand aan de hand van de antwoorden die je zelf geeft. Jouw antwoorden worden met behulp van een algoritme vergeleken met hoe andere mensen de vragen hebben beantwoord. Als je een lage score in het rapport terugziet betekent dit dat je zelf een lager cijfer hebt gegeven op de desbetreffende vraag ten opzichte van de andere mensen. De uitkomsten van de test zijn bovendien relatief. Als je ergens laag op scoort betekent dit dat je in mindere mate aanleg hebt voor een competentie dan dat je aanleg hebt voor andere competenties. Het betekent dus niet dat je hier per definitie slecht in bent of niet in kan ontwikkelen.
Help! Ik kan het persoonlijkheidsrapport niet vinden in mijn mailbox.


Het kan soms een aantal minuten duren voordat de e-mail met het persoonlijkheidsrapport in je inbox terecht komt. Als je na een kwartier nog niks kan vinden in je inbox zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen: 1. Spambox Controleer je spambox goed, het gebeurt nog wel eens dat de e-mail met het persoonlijkheidsrapport bij de spam terecht komt. 2. Zoeken Je kan ook gebruik maken van de zoekoptie in je mailbox. De e-mail heeft als onderwerp ‘ Je persoonlijkheidsrapport staat voor je klaar’. 3. Opnieuw verzenden Wanneer je de e-mail met het persoonlijkheidsrapport ook niet kan vinden in de spam of door gebruik te maken van de zoekterm, dan kan je ons hierover een mail sturen naar support@theselectionlab.com met een korte uitleg van de situatie. Een van onze collega’s zal dan zo snel mogelijk de uitnodigingsmail opnieuw versturen.

Ik heb een mail ontvangen dat mijn persoonlijkheidsrapport klaarstaat, maar hoe kan ik deze nu bekijken?


Het persoonlijkheidsrapport (ofwel de uitslag van het assessment) kan je bekijken door in de e-mail ‘ Je persoonlijkheidsrapport staat voor je klaar’ te klikken op de gele knop ‘ Bekijk jouw persoonlijkheidsrapport’. Wanneer je op deze knop hebt gedrukt wordt je doorgestuurd naar een inlogscherm. Vul hier de inloggegevens in die ook in dezelfde e-mail vermeld staan. Wanneer je de inloggegevens correct hebt ingevoerd kom je vanzelf in jouw persoonlijkheidsrapport terecht. Let op: - De toegestuurde inloggegevens kunnen niet gewijzigd worden. - De toegestuurde inloggegevens kunnen enkel gebruikt worden in combinatie met de knop in dezelfde e-mail. Inloggen op onze website zal met deze inloggegevens niet werken.
Help! Ik kom er niet uit met de link naar het inlogscherm die mij is toegestuurd.


Vanaf telefoon Wanneer je probeert in te loggen vanaf je telefoon kan het soms zo zijn dat een telefoon functionaliteit de pop-up blokkeert en dat het inloggen daarom niet lukt. Dit ligt buiten ons systeem en wij kunnen daar helaas niks aan veranderen. In dit geval raden wij aan om het inloggen nog eens te proberen vanaf een desktop en met Google Chrome. Vanaf desktop/laptop/computer In principe werkt het vanaf een desktop met Google Chrome het beste. Mocht het inloggen op deze manier niet lukken dan raden wij aan om: De browser even af te sluiten en de link opnieuw te proberen. De ontvangen inloggegevens kopiëren en plakken in het inlogscherm.
Mocht dit nu alsnog niet lukken dan kan je e-mail sturen naar support@theselectionlab.com. Leg in je e-mail zo precies mogelijk uit wat er gebeurt, zo kan een van onze collega’s je hierbij sneller en makkelijker helpen!
Help! Het lukt mij niet om in te loggen met de toegestuurde inloggegevens.


Wellicht kan onderstaande helpen: De browser even af te sluiten en de link opnieuw te proberen. De ontvangen inloggegevens kopiëren en plakken in het inlogscherm. Daarnaast raden wij altijd aan om de link te openen op een desktop en met Google Chrome. Dit werkt over het algemeen het beste.
Mocht dit nu alsnog niet lukken dan kan je e-mail sturen naar support@theselectionlab.com. Leg in je e-mail zo precies mogelijk uit wat er gebeurt, zo kan een van onze collega’s je sneller en makkelijker helpen!
Kan ik nieuwe inloggegevens toegestuurd krijgen?


Nee, dat is helaas niet mogelijk. Mocht de reden zijn dat het met de huidige inloggegevens niet lukt om in te loggen dan adviseren wij om gebruik te maken van onze inlog tips in bovenstaande FAQs.
Kan ik meer informatie krijgen dan er in het rapport wordt weergegeven?


Nee, dat is helaas niet mogelijk. Dit heeft te maken met auteursrechten en fraudegevoeligheid.
Ik wil dat mijn gegevens uit het systeem worden verwijderd. Wat moet ik doen?


In dat geval kan je ons gerust een e-mail sturen met de vraag om jouw gegevens uit ons systeem te verwijderen. Wanneer wij jouw e-mail hebben gelezen sturen wij een bevestiging dat wij er mee aan de slag. Na het ontvangen van de bevestiging duurt het maximaal 24 uur voordat jouw gegevens uit ons systeem zijn verwijderd.
Kan ik mijn persoonlijkheidsrapport ook bekijken door in te loggen op jullie website?


Nee, dat is niet mogelijk. Het inlogsysteem op onze website wordt gebruikt door organisaties die het assessment uitsturen en is niet bedoeld voor kandidaten die het assessment hebben gemaakt.
Wat doet The Selection Lab en voor welke vragen kan ik bij jullie terecht?


The Selection Lab ontwikkelt haar eigen online assessment product, dat vervolgens door andere bedrijven en organisaties wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het afnemen van assessments tijdens de selectieprocedure van potentiële kandidaten. Voor vragen over de werking en de inhoud van het assessment zelf kan je altijd bij ons terecht. Heb je vragen over bijvoorbeeld het verdere verloop van de sollicitatieprocedure? Dan verwijzen wij je graag naar de organisatie waarbij je hebt gesolliciteerd. Hier kunnen wij je verder niet bij helpen.
Kan ik de test een tweede keer maken?


Nee, dat is helaas niet mogelijk. De vragen van de cognitieve intelligentietest kan je ook niet opnieuw invullen. Voor de andere onderdelen kan dit wel, maar dit wordt niet opgeslagen! De uitslag van de eerste keer blijft dus staan.
Waarom raden jullie aan om te oefenen voor de cognitieve intelligentietest?


De drie onderdelen (numeriek, verbaal en abstract) bestaan uit verschillende oefeningen die binnen een bepaalde tijd gemaakt dienen te worden. Voor veel mensen zal het een tijd geleden zijn dat zij soortgelijke oefeningen hebben gemaakt, daarom kan het helpen om even te oefenen. Hierdoor weet je beter wat voor oefeningen je tijdens de cognitieve intelligentietest kan verwachten. Overigens heeft het geen zin om eindeloos te oefenen. Je wordt niet alsmaar beter. Het oefenen is echt bedoeld om het geheugen op te frissen.
*Alleen voor Heel Nederland Werkt kandidaten: ik wil graag een PDF-bestand van het rapport, kan dat?


Wanneer je het assessment hebt gemaakt via de website van Heel Nederland Werkt kan je zelf je persoonlijkheidsrapport downloaden als PNG-bestand. Indien je het persoonlijkheidsrapport ook als PDF-bestand wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar support@theselectionlab.com. Een van onze collega’s zal dan een PDF-versie toesturen. Let op: een PDF is altijd een platte versie van het bestand. Dit betekent dat de interactieve onderdelen zoals je die van ons gewend bent wanneer je het persoonlijkheidsrapport online bekijkt in het PDF-bestand niet zullen werken.

Erkend en herkend door
Rockstart kleiner.png
Logo Quote Rood (1).png
ZiggoZakelijk_Orange_RGB (1).png
Nyenrode Logo - geen wit (1).png