TSL_LOGO_YELLOW_BLACK_4x.png

Het algoritme vergelijkt jouw profiel met die van (top)medewerkers van vele organisaties

Om te kunnen bepalen waar jij het beste op je plek zult zijn nemen we eerst de organisaties zelf onder de loep.

 

We vragen de (top)medewerkers van vele verschillende bedrijven om onze vragenlijst in te vullen en vervolgens stelt ons algoritme aan de hand daarvan het ideale profiel per functie en organisatie vast.

Skyscrapers Downtown
Non-Stop to Amsterdam
Asset 4_large.png
Asset 2_large.png
Computer with Graph
Pijl dun naar rechts.png

Wanneer je de vragen in ons digitale interview beantwoordt, worden jouw antwoorden vergeleken met al deze profielen. Hierbij berekent het algoritme op welke profielen jij het meeste lijkt. En dus waar jij het beste op je plek zult zijn.  

Pijl loops naar links.png

Nadat je aangenomen bent blijven we je met jouw toestemming volgen. We horen dan graag van jou en van het bedrijf hoe tevreden jullie zijn met de keuze. Met deze informatie kunnen we vervolgens steeds beter bepalen welke organisaties en functies passen bij mensen zoals jijzelf. Zo worden we er allemaal steeds beter van. 

Business Meeting
Asset 2_large.png
 
Wat meten we allemaal?

Er wordt een grote hoeveelheid aan karaktereigenschappen gemeten. Bij het overgrote deel hiervan is er geen sprake van goed of fout. Het is simpelweg anders. Wij meten dit om zo te kunnen bepalen waar jij het beste op je plek zult zijn. Zo zijn bijvoorbeeld bij het ene kantoor 'Grit' en 'Emotionele intelligentie' belangrijk terwijl bij een ander kantoor mensen met een hoge cognitieve intelligentie het juist erg goed doen.

 

Benieuwd hoe jij scoort op al deze elementen? Meld je hier nu gratis aan!

Persoonlijkheid

- Persoonlijkheid -

De Big Five van je persoonlijkheid wordt gemeten. Dit betreft de mate van extraversie, openheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en meegaandheid.

Emotionele intelligentie

- Emotionele intelligentie 

Met emotionele intelligentie meten we de mate waarin je emoties kunt opvangen en beïnvloeden. Zowel van jezelf als die van anderen.

Grit

- Grit

Met grit meten we de mate van (langdurige) passie die je kunt ervaren alsmede hoe je met tegenslagen omgaat.

Cognitieve intelligentie

- Cognitieve intelligentie -

Je cognitieve intelligentie wordt gemeten op drie verschillende vlakken. Deze vlakken zijn verbaal, numeriek en logisch redeneren. 

Cultuurpreferentie

- Cultuurpreferentie -

Bedrijfscultuur is zeer bepalend voor de tevredenheid en productiviteit van medewerkers. Wij meten welk type bedrijfscultuur het beste in jou naar boven zal halen.

Kernwaarden

- Kernwaarden -

Kernwaarden geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven en wat je nastreeft. Voorbeelden van kernwaarden zijn resultaten, macht en vriendelijkheid.

Ben jij klaar voor de optimale start van jouw carrière?

 

Meld je dan nu in 1 keer aan voor een mogelijke plek als stagiair of starter 
bij vele verschillende organisaties.

 
Contact
Product
Privacy
Social
© The Selection Lab - 2019
Erkend en herkend door
Rockstart kleiner.png
Logo Quote Rood (1).png
ZiggoZakelijk_Orange_RGB (1).png
Nyenrode Logo - geen wit (1).png