TSL_LOGO_YELLOW_BLACK_4x.png

Het algoritme vergelijkt jouw profiel met die van (top)medewerkers van vele organisaties

Om te kunnen bepalen waar jij het beste op je plek zult zijn nemen we eerst de organisaties zelf onder de loep.

 

We vragen de (top)medewerkers van vele verschillende bedrijven om onze vragenlijst in te vullen en vervolgens stelt ons algoritme aan de hand daarvan het ideale profiel per functie en organisatie vast.

Wanneer je de vragen in ons digitale interview beantwoordt, worden jouw antwoorden vergeleken met al deze profielen. Hierbij berekent het algoritme op welke profielen jij het meeste lijkt. En dus waar jij het beste op je plek zult zijn.  

Nadat je aangenomen bent blijven we je met jouw toestemming volgen. We horen dan graag van jou en van het bedrijf hoe tevreden jullie zijn met de keuze. Met deze informatie kunnen we vervolgens steeds beter bepalen welke organisaties en functies passen bij mensen zoals jijzelf. Zo worden we er allemaal steeds beter van. 

 
Wat meten we allemaal?

Er wordt een grote hoeveelheid aan karaktereigenschappen gemeten. Bij het overgrote deel hiervan is er geen sprake van goed of fout. Het is simpelweg anders. Wij meten dit om zo te kunnen bepalen waar jij het beste op je plek zult zijn. Zo zijn bijvoorbeeld bij het ene kantoor 'Grit' en 'Emotionele intelligentie' belangrijk terwijl bij een ander kantoor mensen met een hoge cognitieve intelligentie het juist erg goed doen.

 

Benieuwd hoe jij scoort op al deze elementen? Meld je hier nu gratis aan!

Persoonlijkheid
Emotionele intelligentie
Grit
Cognitieve intelligentie
Cultuurpreferentie
Kernwaarden

Ben jij klaar voor de optimale start van jouw carrière?

 

Meld je dan nu in 1 keer aan voor een mogelijke plek als stagiair of starter 
bij vele verschillende organisaties.

 
Contact
Product
Privacy
Social
© The Selection Lab - 2019
Erkend en herkend door