Introductie & demonstratie van The Selection Lab

Vragen en antwoorden over The Selection Lab

Waarom is het assessment goed om diversiteit te bevorderen?


Samenvatted: Assessments zijn de manier om objectief kandidaten te selecteren. Hierdoor zal er minder aandacht gaan naar de ‘klik’. En meer aandacht zal gaan naar de competenties, talent en bedrijfscultuurvoorkeuren.

--

Op dit moment zien wij vier grote redenen die diversiteit in de weg staan.

De eerste is dat mensen van buitenaf wellicht denken dat het geen zin heeft om ergens te solliciteren omdat er teveel gefocust wordt op een bepaalde achtergrond. Het tweede is dat als mensen aan de poort komen dat er te veel wordt gekeken naar het cv. Het cv is namelijk nogal sociaaleconomische gekleurd. De derde is dat er tijdens het interview proces veel wordt gefocust op de ‘klik’. Deze is natuurlijk subjectief en een klik heb je sneller met iemand die precies hetzelfde is als jij zelf. De vierde die we identificeren, is dat iemand misschien niet naadloos aansluit op de huidige bedrijfscultuur.

The Selection Lab komt met de oplossing. De eerste is namelijk dat op het moment dat jij een objectief instrument inzet aan het begin van het selectieproces dat mensen weten dat er wordt gekeken naar hun competenties en wat ze zullen meebrengen naar de werkvloer. Dit zal ervoor zorgen dat mensen eerder zullen solliciteren.

Het tweede is dat als de focus ligt op de objectieve zaken van een kandidaat zoals dus de competenties dat iemand wordt herkend aan hun talent. Tijdens het interview proces geven wij interviewvragen mee. Die op een gestructureerde en inhoudelijke manier zijn opgebouwd. Deze gaan dieper in op de uitslagen van het assessment van de kandidaat. Op die manier zorg je dat het interview proces zich focust op de inhoud. In plaats van op de klik.

Als laatste laat ons assessment rapport zien waar de bedrijfscultuur voorkeuren liggen van een kandidaat. Niet altijd zal iedereen precies passen binnen bedrijfscultuur. Niemand sluit naadloos aan. Er is namelijk ook niet een rechte en duidelijke cultuur. Op die manier weet je al wel waar de voorkeuren van iemand zijn. En hoe we dat eventueel kunnen ondersteunen.
Waar in het proces kan ik het assessment inzetten?


Samenvattend: De assessments kunnen naar eigen voorkeur ingezet worden. Nu raden wij aan om ze zo vroeg mogelijk in te zetten. Zo behoud je de objectieve blik en mis je geen talent. --
Een belangrijke vraag om te stellen is wanneer je het assessment in het proces het beste kan inzetten? De invulling hiervan is totaal aan jullie. Wij raden aan om het zo ver mogelijk voorin dit proces te doen omdat je op die manier een objectieve blik krijgt op al je kandidaten. Zodoende mis je geen talent en zorg je ook dat je sneller de diepte in kan gaan met een bepaalde kandidaat. Je kan iedere kandidaat leren kennen. Je kan eventuele red flags al identificeren en ook analyseren. Zodoende is het ook zeer tijdbesparend. Je kan namelijk ook gebruik maken ons interview vragen en zodoende het veel gestroomlijnder laten verlopen. Uiteraard kan het ook later in proces. De informatie het assessment geeft is altijd nuttig om ook mee te nemen. We zien alleen dat als je het helemaal achterin het proces gebruikt dat sommige mensen al een bepaald beeld hebben gevormd. Een beeld dat misschien gebaseerd kan zijn onbewust of bewust op klik. Het is natuurlijk wel belangrijk om er zorg voor te dragen dat je de kandidaten ziet voor wie ze zijn. Nogmaals het is helemaal aan jullie wanneer in te zetten. Als we kijken naar de wetenschap dan is dat het antwoord dat we geven.
Hoe kan ik me aanmelden?


Samenvattend: Aanmelden kan binnen 2 minuten via deze link: https://theselectionlab.com/aanmelden -- Dat kan heel simpel. Onder deze video staat een link. Deze link leid je naar een online aanmeldformulier. In dit online aanmeldformulier kan je in een anderhalve minuut je gegevens achterlaten, zodat we weten waar we de factuur naar kunnen sturen maar dat we ook weten hoe je graag wilt dat het portaal heet.

Hier kun je ook aangeven of je een abonnement wilt of dat je de assessments per stuk wilt kopen. Zodra we het online aanmeldformulier binnen hebben krijg je toegang tot het portaal en kan je assessments uitsturen. Al met al kan je dus binnen vijf minuten aan de slag.

Link: https://theselectionlab.com/aanmelden
Wat zijn de tarieven?


Samenvattend: Een assessment kost 65 euro per stuk. Nu kunnen de assessments ook met staffelkorting gekocht worden. Bijvoorbeeld, 10 assessments kosten €50,-. Hoe meer assessments hoe lager de kosten per stuk, aflopend tot €35,-.
--
Een belangrijk onderdeel zijn natuurlijk de prijzen. We willen namelijk dat de assessments voor iedereen toegankelijk zijn. En daar hoort ook een goed kostenplaatje bij. Gelukkig maken we gebruik van de nieuwste technieken. Hierdoor is het voor ons mogelijk om onze assessment op een veel voordeligere manier aan te bieden. Belangrijk is ook om te weten dat wij geen opstartkosten vragen of onderhoudingskosten of ander soort kosten. Je betaalt bij ons alleen voor de assessments. Het is bij ons mogelijk om gewoon per assessment af te kopen en dan hoef je geen abonnement af te sluiten. Wat bij ons ook mogelijk is, is dat je wel een abonnement afsluit zodat dat je een bepaalde staffelkorting krijgt. Dus als je zegt ik komend jaar ga ik er 10 uitsturen, misschien 50 of ongeveer 500. Dan kan dat allemaal en dan zorgen we daarbij een staffelkorting wordt geregeld.
In welke talen is het assessment beschikbaar?


Samenvattend: De cognitieve intelligentie test is beschikbaar in 26 talen. De communicatie en het soft skills gedeelte (persoonlijkheid, cultuur voorkeuren en bedrijfscultuur) is beschikbaar in 2 talen: Nederlands en Engels.

--

Talen, een belangrijke vraag. Het soft skills gedeelte, dus denk daarbij aan persoonlijkheid tot met cultuur voorkeuren, is momenteel in twee talen: het Engels en in het Nederlands. De cognitieve intelligentietest daarentegen is in 26 talen. Dit heeft er alles mee te maken dat de vragenlijst rondom persoonlijkheid geen test is. Dat is een vragenlijst over hoe iemand is als persoon. Daar is geen goed of fout. De cognitief intelligentie test daarentegen is een echte test. En om iemands cognitieve intelligenties zo valide mogelijk te achterhalen, moet iemand die maken in zijn of haar moedertaal. Vandaar dat we die beschikbaar hebben in 26 talen
Waarom zijn deze assessments zo geschikt voor recruitmentbureaus?


Samenvattend: De assessments helpen recruiters met het aanbieden van de beste kandidaten aan de opdrachtgever. Daarbij komt dat kandidaten die aangeboden worden met een assessment 27% meer kans hebben op plaatsing. Daarnaast behoud je meer controle over het proces en de kandidaten. Als laatste zorgt het voor duidelijkheid tussen opdrachtgever, kandidaat en recruiter. Onze assessments zijn zo opgesteld dat ze voor elke partij te begrijpen zijn.

--

Als bureaurecruiter heb je te maken met verschillende stakeholders. Voorheen waren assessments niet altijd de beste vriend van recruiters. Dat had te maken met paar verschillende dingen.

Eén is namelijk dat assessments best wel kostbaar waren. En zeker als je geen exclusief contract hebt, kan dat heel erg zonde zijn van de investering. Aan de andere kant merkte we ook dat op het moment dat assessments werden ingezet vanaf de klant dat je niet altijd grip had op wat er gebeurde in dat deel van het proces. Er kwam ineens een rapport naar voren. Kandidaten worden erop beoordeeld op een manier dat buiten om je gebeurt. Dat helpt niet om de deal te maken. Het liefst houd je natuurlijk de controle helemaal in eigen hand.

Wat wij gedaan hebben is het systeem zo gebouwd dat het ook voor recruiters heel erg makkelijk te gebruiken is. We zorgen ervoor dat het investering waard is. Niet alleen hebben we gezien dat door presenteren van kandidaten met een rapport dat die 27 procent meer kans hebben om te worden geaccepteerd door de opdrachtgever. We zien ook dat de controle meer blijft bij de recruiter. Dat helpt dus om dat proces in goede banen te leiden.

Een ander voordeel is dat als een opdrachtgever op zoek is naar iemand met WO werk- en denkniveau dat je ook op die manier een kandidaat kan presenteren. Sommige kandidaten hebben misschien een hbo-opleiding gedaan en worden daardoor niet geaccepteerd een opdrachtgever. Als je onze assessment inzet en je laat het rapport zien waaruit blijkt dat een kandidaat gewoon op WO werk- en denkniveau zit nemen opdrachtgevers je kandidaat wel in aanmerking.

Dit betekent dat op het moment dat je de geselecteerde kandidaat met een rapport aan de organisatie presenteert dat ze het zullen zien als professioneel en voor een positieve eerste indruk. We hebben namelijk niet altijd in de hand hoe een opdrachtgever in de eerste zes seconden een kandidaat zien en beoordelen.

Veel opdrachtgevers zitten nog op klik. Terwijl je als professional op zoek bent naar bepaalde competenties. Jullie zijn op zoek naar bepaalde persoonlijkheid. Die past niet altijd in het plaatje zoals dat mensen zelf zijn of zoals zichzelf zien maar het is wel wellicht de beste kandidaat. Door een rapport aan te leveren zorg je ervoor dat ze de kandidaat zien voor wie hij of zij is. Zodat je ook de kans groter maakt dat iemand op die manier ook door de opdrachtgever wordt herkend. Als je het zelf ook in plaats brengt in je systeem, zien we dat opdrachtgevers ook eerder met recruiters in zee gaan.

Ons pricing systeem, wat ik al eerder noemde tijdens de demo, is ook de investering waard. Ook al heb je geen exclusief contract. Wij hopen hiermee jullie te helpen om de beste kandidaten te selecteren, voor te dragen en proces in eigen handen te houden. Zodat je op die manier het hele proces zo gestroomlijnd mogelijk kunt houden, een goede relatie met de opdrachtgever onderhoudt en geen discussie hoeft te hebben over hoe je het rapport moet importeren.

Veel succes!

Wie is Tor?


Tor is onze office hond.

Erkend en herkend door