Een assessment van The Selection Lab afnemen.

Het assessment van The Selection Lab geeft inzicht in diverse persoonlijkheidskenmerken waaronder je persoonlijkheid, cognitieve en emotionele intelligentie, kernwaarden en voorkeuren in type bedrijfscultuur. Na het afronden van het assessment zal de uitkomst worden weergegeven in een persoonlijkheidsrapport. De organisatie krijgt dit rapport pas te zien nadat je expliciet toestemming hebt gegeven om deze te delen.

Belangrijkste tips:

  1. Maak het assessment op tijd, zo voorkom je onnodige stress.

  2. Oefen goed en maak het assessment in een rustige omgeving.

  3. Let op je inbox nadat je het assessment hebt afgerond. Je ontvang jouw rapport binnen 10 minuten en dient deze zelf te delen met de organisatie waarbij je solliciteert.

Oefen goed voordat je het cognitieve assessment afneemt.

De cognitieve intelligentie test bestaat uit 3 tot 4 onderdelen. Deze onderdelen zijn verbale intelligentie, numerieke intelligentie, abstracte intelligentie en tekstbegrip. Tekstbegrip wordt niet in alle cognitieve testen gemeten. Bekijk de uitleg in de gestuurde uitnodiging of tekstbegrip ook een onderdeel is van jouw assessment.

Het is belangrijk om voorafgaand aan het maken van de cognitieve test goed te oefenen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In de uitnodiging verwijzen wij naar een geschikte oefensite hiervoor. Hier kan je de onderdelen oefenen die je ook terug ziet komen in het assessment. Let op, voor deze oefentesten is er geen tijdslimiet zodat je kunt wennen aan deze vorm van vraagstelling. In de echte test is er wel een strak tijdslimiet. Tijdens de test wordt er in je scherm aangegeven hoeveel vragen je nog moet beantwoorden en hoeveel tijd je nog over hebt. Voordat je aan de daadwerkelijke test begint, krijg je voor elk onderdeel ook een aantal oefenvragen. 

Je kunt de test overal afnemen. Zorg er wel voor dat je niet afgeleid wordt.

Je kunt zowel de cognitieve test als de persoonlijkheidsvragenlijst vanaf je desktop, laptop of smartphone maken. Alleen het onderdeel tekstbegrip van de cognitieve test kan alleen worden gemaakt via een desktop of laptop. Zorg ervoor dat je tijdens het maken van de cognitieve test niet wordt afgeleid en dat je een stabiele internetverbinding hebt. Als je eenmaal met de test bent gestart, dien je het ook af te maken.

woman-in-blue-floral-top-sitting-while-u
Asset 1.png

Bij de persoonlijkheidsvragenlijst is er geen goed of out.

Voor de persoonlijkheidsvragenlijst zijn er geen goede of foute antwoorden. De antwoorden die je hier geeft zijn enkel indicatief in hoeverre je bepaalde karaktereigenschappen bezit.

 

Beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk om zo het beste inzicht in je eigen persoonlijkheid te krijgen. Een aantal van de vragen vinden mensen moeilijk om te beantwoorden. Hanteer in dat geval de stelregel dat het eerste antwoord dat in je opkomt vaak het beste antwoord is. Denk er dus niet te lang over na. 

Het gebruik van pen, papier en een rekenmachine is toegestaan.

Veel mensen vinden het prettig om de cognitieve test te maken met behulp van pen, papier en een rekenmachine. Dit is toegestaan. Let wel goed op de hoeveelheid tijd die je per vraag hebt. 

Je blijft de eigenaar van jouw data.

Je bent te allen tijde zelf eigenaar van je persoonlijke gegevens en testuitslagen. Je beslist zelf of je deze wilt delen met de organisatie waar je solliciteert en of je wilt dat na je sollicitatie de gegevens bewaard blijven.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Mocht je nog een vraag hebben die niet op deze pagina of in de uitnodiging beantwoordt is, kun je tijdens kantooruren contact opnemen met The Selection Lab. Dit kan via info@theselectionlab.com of +31 (0)20 244 3212.