Solliciteer!
Full Time / Part Time

Stage Content Creator & Writer

Amsterdam

Samenvatting

Wat doe je?
 • Schrijven, creëren en publiceren van verschillende vormen van content.
 • Zorgen voor een juiste afstemming tussen content en doelgroep.
 • Met de content creatie meewerken aan het verbreden van onze naamsbekendheid. 
 • Meedenken over strategie en optimalisatie.
 • Onderdeel uitmaken van een jong en enthousiast team.

Wat zijn de vereisten?
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Beschikbaar voor minimaal 4 maanden, 24-40 uur per week.
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal.
 • Een communicatie, journalistiek, commerciële of gerelateerde opleiding is een pre.
 • Interesse in psychologie, HR en recruitment is een pre.
Wat krijg je?
 • Een stagevergoeding van € 450 per maand (o.b.v. 40 uur per week).
 • Maandelijks € 30 extra vergoeding voor het gebruik van je eigen laptop en telefoon.
 • Erg veel verantwoordelijkheid en veel ruimte voor professionele en persoonlijke groei.
 • Vakantiedagen, lunch en reiskostenvergoeding.
 • Leuke borrels, bedrijfsfeesten en teamuitjes.

Vacature stage content writer & creator

Heb je een liefde voor schrijven en wekt het afstemmen van content met de behoefte van onze klanten en lezers jouw interesse? Houd je van gezelligheid, maar ben je tegelijkertijd ook heel ambitieus? Ben je leergierig en op zoek naar een dynamische organisatie? Dan zijn wellicht de perfecte match!

 

We groeien snel en zijn daarom op zoek naar een enthousiaste stagiair op het gebied van content writing & creation ons team komt versterken. Binnen je stage ga je aan de slag met diverse vormen content. Van het schrijven van HR-gerelateerde whitepapers en blogposts tot het vormgeven van illustraties voor LinkedIn-advertenties, en van alles ertussenin. 

 

Je hoofdverantwoordelijkheid richt zich op tekstuele content en alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Onderzoek doen op het gebied van contentmarketing en hoe wij hier optimaal op kunnen inspelen;
 • Onderzoek doen naar gerelateerde en geschikte onderwerpen die aansluiten bij onze doelgroep;
 • Het schrijven van blogposts, artikelen en whitepapers;
 • Copywriting;
 • Het vertalen van de tekstuele content naar aantrekkelijke illustraties en video’s;
 • Samenwerken met onze online marketeer(s) zodat de door jouw gecreëerde content optimaal kan worden ingezet en zo onze naamsbekendheid ook meteen groeit.

 

Daarnaast zal je ook verantwoordelijk zijn voor andere content gerelateerde projecten en zal je je bezighouden met onder andere:

 • Het creëren van beeldende content voor social media, online-advertenties en campagnes;
 • Meedenken over strategie en optimalisatie. 

 

Oftewel, je hoeft niet bang te zijn om ingezet te worden om koffie te halen.

 

‍Stage lopen bij The Selection Lab

The Selection Lab, gevestigd in Amsterdam, is als goed gefunde HR tech start-up hard bezig om de werving- en selectie industrie op z’n kop te zetten. Dit doen wij door digitale selectie-instrumenten en AI te combineren in ons eigen SaaS product. We groeien hard, zo zijn wij in de afgelopen 6 maanden vertienvoudigd in het aantal klanten. Ook onze werknemers groeien ook hard, zowel persoonlijk als professioneel.

Middels technologie (objectieve data) ervoor zorgen dat meer mensen hun droombaan vinden, dat is onze missie! Een van onze belangrijkste waarden is “To Look Beyond”: verder kijken dan alleen het CV, uiterlijkheden en 'een klik'. Wij staan dan ook voor inclusiviteit op de werkvloer en daarbuiten.

Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door de drie kernwaarden committed, inclusive en performance driven. Ons kantoor is gevestigd in een gaaf anti-kraakpand in Amsterdam, waar we een werkplek bieden inclusief pingpong- en tafelvoetbaltafel. Ook wordt het team iedere dag vergezeld door onze office dog Mika. Meer weten over werken bij The Selection Lab? Neem een kijkje op onze  carrière pagina.

The Selection Lab staat volledig achter het Equality Employment Opportunities (EEO) principe. Dit houdt in dat wij alle kandidaten een gelijke kans geven zonder te beoordelen op ras, huidskleur, religie, nationale afkomst, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, afkomst, fysieke of mentale handicap, of seksuele geaardheid.

 

Wil jij hard meegroeien in een jong team met een missie gedreven HR tech start-up? Ben je geïnteresseerd in deze stage? Solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Max 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Het sollicitatieproces

Weergeven staat het sollicitatieproces wanneer er een kandidaat solliciteert op een vacature bij The Selection Lab

Een paar van onze extra's

Dagelijks gratis lunch
Het bieden van een geweldige en motiverende werkomgeving is een van onze prioriteiten. Zo voorzien we bijvoorbeeld al onze medewerkers van een gratis lunch.

Wekelijkse drankjes
Een goede teamspirit is iets wat we erg waarderen. Onze wekelijkse borrels geven ons de perfecte gelegenheid om een ​​band op te bouwen, te lachen en als team te groeien.

Maandelijkse feestjes
We laten het niet bij wekelijkse borrels, eens per maand nemen we wat meer tijd om terug te kijken naar onze vorderingen onder het genot van een diner en een drankje (of twee) - uiteraard verzorgd door ons.

Algemene viermomenten
We vinden het niet alleen belangrijk om als team onze doelen te bereiken, we vieren ook graag onze mijlpalen samen.

Meet the founders

Lotte Welten, the CEO of The Selection Lab

Lotte Welten-Everaers

“Ik ben Lotte, medeoprichter en CEO van The Selection Lab. Ik heb op vier verschillende continenten gewerkt met als doel emancipatie van minderheden te stimuleren. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat met elkaar samenwerken de enige duurzame manier is om vooroordelen te bestrijden. Met The Selection Lab wil ik de diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer vergroten en iedereen een gelijke kans op hun droombaan geven." 

Joeri Everaers, the COO of The Selection Lab

Joeri Everaers-Welten

"Ik ben Joeri, medeoprichter en COO van The Selection Lab. Ik heb een achtergrond in marketing en ben altijd gefascineerd geweest door het snijvlak van data en intuïtie. Omdat binnen de werving en selectie keuzes nog voor het overgrote deel enkel worden gebaseerd op intuïtie, is het mijn doel om bruikbare data aan dat proces toe te voegen. Op deze manier wil ik met The Selection Lab ervoor zorgen dat bedrijven hun HR beslissingen meer gaan baseren op objectieve data."

Jordi Wippert, the CTO of The Selection Lab

Jordi Wippert

"Ik ben Jordi, CTO van The Selection Lab. Ik ben verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de software. Met The Selection Lab wil ik het gebruik van assessments voor bedrijven vereenvoudigen zodat elke organisatie ze gemakkelijk in kan zetten. Samen met Lotte en Joeri ben ik van plan om de assessment wereld op zijn kop te zetten."