Solliciteer!
Full Time

Traineeship Sales

Amsterdam

Samenvatting

Wat doe je?
 • Alles leren over B2B SaaS sales
 • Contact leggen met leads.
 • Kwalificeren van leads.
 • Relaties met bestaande klanten onderhouden.
 • Onderdeel uitmaken van een jong en enthousiast team.
Wat zijn de vereisten?
 • 0-2 jaar ervaring in een commerciële functie (kan ook bijbaan zijn).
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal.
 • Je wilt je sales carrière van begin af aan serieus aanpakken.
 • Affiniteit met HR, recruitment en/of psychologie is een pre.
Wat krijg je?
 • Bruto maandsalaris van ~€3000 (dit is inclusief variabele bonus).
 • 25 vakantiedagen.
 • Veel ruimte voor professionele en persoonlijke groei.
 • Lunch en reiskostenvergoeding.
 • Leuke borrels, bedrijfsfeesten en teamuitjes.

Vacature Sales Traineeship

Net klaar met studeren en op zoek naar de ideale mogelijkheid om je sales carrière de best mogelijke start te geven? Meld je dan aan voor het sales traineeship bij The Selection Lab. Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons salesteam en binnenkort start dan ook ons sales traineeship. In een periode van 7 maanden stomen wij jou volledig klaar tot sales expert.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Als Sales Trainee word je verantwoordelijk voor het leggen van het eerste contact. Als 'opener' heb je een cruciale rol in het kwalificeren van leads en het benaderen van accounts binnen onze doelgroep.

Je doet dit door gesprekken te voeren via mail, chat, telefoon en/of video met HR professionals, managers en directeur/eigenaren die een uitdaging hebben bij het selecteren van de juiste kandidaten. Jij kunt dat omdat je goed bent in het achterhalen waar ze tegenaan lopen en hoe wij hen daar bij kunnen helpen.

Grotendeels krijg je leads die we zelf genereren via marketing, maar ook ga je daarnaast zelf proactief bedenken hoe wij de juiste klanten in ons vizier krijgen. Je doet dit altijd vanuit inhoud. Je bent namelijk een helper/challenger, en geen traditionele ‘pushy salestijger’. Daardoor boek je resultaat. En dat moet ook, want je hebt een target op het aantal vervolgmeetings voor de Account Executive, een functie waar je naartoe zult groeien.

​Tot slot is het je verantwoordelijkheid om altijd open te staan om je te ontwikkelen en te groeien in jouw rol als sales professional. Zie jij het al voor je om van deze onze sales traineeship je nieuwe uitdaging te maken en deel uit te maken van ons enthousiaste salesteam? Dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet!

Hoe verloopt het sales traineeship?

Het traineeship trappen we af met een bootcamp van een maand. Gedurende het gehele traineeship zal je gecoacht worden op individueel- en teamniveau. Zo ontvang je gedurende het gehele traineeship structurele (individuele) coaching door senior management, waarbij er ruimte is voor zowel professionele als persoonlijke groei en ontwikkeling. Op teamniveau krijgen zijn er ook trainingen een externe sales expert. Tegelijkertijd kan je gebruik maken van diverse digitale learning tools.

P.S. Vind jij het prettig om zelf invloed te hebben op de tijden die je werkt? Geen probleem!

Waarom zou je het moeten doen?

Onze sales traineeship zal je opleiden tot een echte B2B sales expert. Na afloop van het traineeship kan je dan ook meteen doorstromen naar verschillende sales functies op een hoger niveau, zoals account executive of sales manager. Samen investeren we in jouw carrière!

Werken bij The Selection Lab

The Selection Lab, gevestigd in Amsterdam, is als goed gefunde HR tech start-up hard bezig om de werving- en selectie industrie op z’n kop te zitten. Dit doen wij door digitale selectie-instrumenten en AI te combineren in ons eigen SaaS product. We groeien hard, zo zijn wij in de afgelopen 6 maanden vervijftienvoudigd in het aantal klanten.


​Middels technologie (objectieve data) ervoor zorgen dat meer mensen hun droombaan vinden, dat is onze missie! Een van onze belangrijkste waarden is “To Look Beyond”: verder kijken dan alleen het CV, uiterlijkheden en 'een klik'. Wij staan dan ook voor inclusiviteit op de werkvloer en daarbuiten.

​The Selection Lab staat volledig achter het Equality Employment Opportunities (EEO) principe. Dit houdt in dat wij alle kandidaten een gelijke kans geven zonder te beoordelen op ras, huidskleur, religie, nationale afkomst, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, afkomst, fysieke of mentale handicap, of seksuele geaardheid.

Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door de drie kernwaarden committed, inclusive en performance driven. Ons kantoor is gevestigd in een gaaf anti-kraakpand in Amsterdam, waar we een werkplek bieden inclusief pingpong- en tafelvoetbaltafel. Meer weten over werken bij The Selection Lab? Neem een kijkje op onze carrière pagina.

Ben je klaar voor de kick-off van je sales carrière in Amsterdam en op zoek naar een jonge organisatie waar je hard in mee kunt groeien? Ben je geïnteresseerd in ons traineeship? Solliciteer direct of neem contact met ons op via 020 244 32 12 voor een kennismaking.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Max 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Het sollicitatieproces

Een paar van onze extra's

Dagelijks gratis lunch
Het bieden van een geweldige en motiverende werkomgeving is een van onze prioriteiten. Zo voorzien we bijvoorbeeld al onze medewerkers van een gratis lunch.

Wekelijkse drankjes
Een goede teamspirit is iets wat we erg waarderen. Onze wekelijkse borrels geven ons de perfecte gelegenheid om een ​​band op te bouwen, te lachen en als team te groeien.

Maandelijkse feestjes
We laten het niet bij wekelijkse borrels, eens per maand nemen we wat meer tijd om terug te kijken naar onze vorderingen onder het genot van een diner en een drankje (of twee) - uiteraard verzorgd door ons.

Algemene viermomenten
We vinden het niet alleen belangrijk om als team onze doelen te bereiken, we vieren ook graag onze mijlpalen samen.

Meet the founders

Lotte Welten-Everaers

“Ik ben Lotte, medeoprichter en CEO van The Selection Lab. Ik heb op vier verschillende continenten gewerkt met als doel emancipatie van minderheden te stimuleren. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat met elkaar samenwerken de enige duurzame manier is om vooroordelen te bestrijden. Met The Selection Lab wil ik de diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer vergroten en iedereen een gelijke kans op hun droombaan geven." 

Joeri Everaers-Welten

"Ik ben Joeri, medeoprichter en COO van The Selection Lab. Ik heb een achtergrond in marketing en ben altijd gefascineerd geweest door het snijvlak van data en intuïtie. Omdat binnen de werving en selectie keuzes nog voor het overgrote deel enkel worden gebaseerd op intuïtie, is het mijn doel om bruikbare data aan dat proces toe te voegen. Op deze manier wil ik met The Selection Lab ervoor zorgen dat bedrijven hun HR beslissingen meer gaan baseren op objectieve data."

Jordi Wippert

"Ik ben Jordi, CTO van The Selection Lab. Ik ben verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de software. Met The Selection Lab wil ik het gebruik van assessments voor bedrijven vereenvoudigen zodat elke organisatie ze gemakkelijk in kan zetten. Samen met Lotte en Joeri ben ik van plan om de assessment wereld op zijn kop te zetten."